Vegetarisme / Veganisme

Vegetarisch of veganistisch eten voor volwassen, kinderen of zwangeren. Het kan, maar mits een goed advies over een evenwichtig voedingspatroon. Het is mogelijk dat er zich tekorten voordoen in bepaalde voedingstoffen, waarvoor dan een supplement zal voorzien moeten worden. 

Een voedingspatroon is volwaardig als het alle noodzakelijke voedingsstoffen in voldoende mate aanlevert voor een gezond leven en ontwikkeling op korte en op lange termijn. Een volwaardig vegetarisch voedingspatroon, is verschillend van een gangbaar voedingspatroon waaruit voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong zijn weggelaten. Door geheel of gedeeltelijk dierlijke voedingsmiddelen te bannen uit de dagelijkse voeding, kunnen immers nutritionele tekorten ontstaan. Door kennis van de voedingswaarde van verschillende voedingsmiddelen, kan men tot een volwaardig vegetarisch voedingspatroon komen. Veganisten lopen het grootste risico op tekorten aangezien zij het meest beperkende dieet volgen. Een veganistische voeding zonder supplementen voldoet niet. Bij een veganistisch voedingspatroon is opvolging door een arts en diëtiste aanbevolen.

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.