Karen Corthouts

Diëtiste en voedingsdeskundige

Karen Corthouts

Diëtiste en voedingsdeskundige

Diëtiste en voedingsdeskundige, gespecialiseerd in de dieetbegeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen. Oprichtster van Praktijk De Lindebloesem.

In 2000 behaalde ik mijn diploma van bachelor in de voedings- en dieetleer aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Ik heb mij vervolgens bijgeschoold tot diabeteseducator en voedingsdeskundige in de begeleiding van eetstoornissen. 

Sinds 2001 ben ik gestart als zelfstandig diëtiste, eerst in een multidisciplinaire groepspraktijk voor de begeleiding van eetstoornissen te Leuven. In 2010 heb ik mijn eigen praktijk uitgebouwd in Bekkevoort, waarbij ik me verder gespecialiseerd heb in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met eet- en gewichtsproblemen. 

Vanaf september 2021 ben ik oprichtster van Praktijk De Lindebloesem. 

Naast mijn eigen praktijk ben ik tewerkgesteld als pediatrisch dietiste in UZ Leuven waar ik actief ben in de begeleiding van kinderen en volwassenen met metabole aandoeningen.

Karen Corthouts

Consultatie

Tijdens het eerste gesprek wordt er steeds gestart met een kennismakingsgesprek van 1 uur. Er wordt hierbij uitgebreid ingegaan op de persoonlijke voedingsgewoonten en het leefpatroon van het volledige gezin. Afhankelijk van het gevraagde dieetadvies wordt het lichaamsgewicht en de lichaamslengte gemeten en in kaart gebracht volgens de vlaamse groeicurven bij kinderen en de BMI bij volwassenen.

De verdere opvolging van de therapie heeft als bedoeling om u of uw kind te begeleiden naar een normaal voedingspatroon (en vaak ook naar een gezond gewicht). Stap voor stap wordt er gezocht naar oplossingen om het eetgebeuren te vergemakkelijken. Dit gebeurt op jullie eigen tempo met kleine doelstellingen die wekelijks of tweewekelijks geëvalueerd worden.

De gevraagde tarieven per consultatie zijn in functie van de duur, gebaseerd op de richtlijnen van de beroepsvereniging voor dietisten.

Omdat ik tijdens het werken mijn GSM niet op zak heb, ben ik niet altijd bereikbaar.
Spreek gerust een bericht in, van zodra het lukt, bel ik je meteen terug. 

NORMAAL VOEDINGSPATROON

GEZOND GEWICHT

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.