Marthe Ooms

Diëtiste en
voedingsdeskundige

Marthe Ooms

Diëtiste en voedingsdeskundige

Ik ben Marthe Ooms, afgestudeerd als diëtiste aan de UCLL te Leuven. Sinds september 2021 werk ik als diëtiste in AZ Rivierenland te Bornem. Daarnaast werk ik als zelfstandige diëtiste bij Karen Corthouts in Praktijk de Lindebloesem.
Ik heb tijdens mijn klinische stage ervaring opgedaan op de diensten oncologie en metabole aandoeningen. Momenteel zie ik in het werkveld diverse pathologieën en ben ik mij verder aan het specialiseren in voeding bij diverse maag-en darmproblematiek zoals het laag Fodmapdieet.

Ik heb een grote interesse in diabetes en de behandeling hiervan. Als diëtiste wil ik mee kunnen werken aan een kwaliteitsvolle behandeling die individueel is opgesteld aan de patiënt. Het postgraduaat diabeteseducator is voor mij de perfect aanvulling bij mijn diploma Voedings-en dieetkunde. Momenteel volg ik deze opleiding aan de UCLL te Genk.

Marthe Ooms

Consultatie

Tijdens het eerste gesprek wordt er steeds gestart met een kennismakingsgesprek van 1 uur. Er wordt hierbij uitgebreid ingegaan op de persoonlijke voedingsgewoonten en het leefpatroon van het volledige gezin. Afhankelijk van het gevraagde dieetadvies wordt het lichaamsgewicht en de lichaamslengte gemeten en in kaart gebracht volgens de vlaamse groeicurven bij kinderen en de BMI bij volwassenen.

De verdere opvolging van de therapie heeft als bedoeling om u of uw kind te begeleiden naar een normaal voedingspatroon (en vaak ook naar een gezond gewicht). Stap voor stap wordt er gezocht naar oplossingen om het eetgebeuren te vergemakkelijken. Dit gebeurt op jullie eigen tempo met kleine doelstellingen die wekelijks of tweewekelijks geëvalueerd worden.

De gevraagde tarieven per consultatie zijn in functie van de duur, gebaseerd op de richtlijnen van de beroepsvereniging voor dietisten.

NORMAAL VOEDINGSPATROON
GEZOND GEWICHT

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.