Marthe Ooms

Diëtiste en
voedingsdeskundige

Marthe Ooms

Diëtiste en voedingsdeskundige

In 2021 ben ik afgestudeerd als diëtiste aan de UCLL Leuven. Vervolgens ben ik mij verder gaan verdiepen in de behandeling van diabetes en heb ik mij bijgeschoold tot diabeteseducator aan de UCLL te Genk.

Sinds september 2021 werk ik als klinische diëtiste in AZ Rivierenland te Bornem en startte ik als zelfstandige diëtiste bij Karen Corthouts in Praktijk de Lindebloesem.
Op consultatie in het ziekenhuis help ik patiënten met maag-en darmproblemen: IBD, prikkelbare darmsyndroom, … voedingsintoleranties, voedingsallergieën en gezond vermageren.

Als diëtiste en diabeteseducator wil ik mee kunnen werken aan een kwaliteitsvolle behandeling die individueel is opgesteld aan de patiënt en dit in nauw contact met andere zorgverleners zoals de huisarts. Je kan bij mij terecht voor diabeteseducatie en voedingsadvies bij diabetes.
Naast bovenstaande help ik patiënten ook verder bij: gezond vermageren of bijkomen, ondervoeding, voeding bij hart-en vaatziekten en voeding bij maag-en darmproblematiek zoals lactose-intolerantie, coeliakie, prikkelbare darmsyndroom (laag FODMAP dieet) …

Marthe Ooms

Consultatie

Tijdens het eerste gesprek wordt er steeds gestart met een kennismakingsgesprek van 1 uur. Er wordt hierbij uitgebreid ingegaan op de persoonlijke voedingsgewoonten en het leefpatroon van het volledige gezin. Afhankelijk van het gevraagde dieetadvies wordt het lichaamsgewicht en de lichaamslengte gemeten en in kaart gebracht volgens de vlaamse groeicurven bij kinderen en de BMI bij volwassenen.

De verdere opvolging van de therapie heeft als bedoeling om u of uw kind te begeleiden naar een normaal voedingspatroon (en vaak ook naar een gezond gewicht). Stap voor stap wordt er gezocht naar oplossingen om het eetgebeuren te vergemakkelijken. Dit gebeurt op jullie eigen tempo met kleine doelstellingen die wekelijks of tweewekelijks geëvalueerd worden.

De gevraagde tarieven per consultatie zijn in functie van de duur, gebaseerd op de richtlijnen van de beroepsvereniging voor dietisten.

NORMAAL VOEDINGSPATROON
GEZOND GEWICHT

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.